Declarația de avere a Preafericitului Daniel

Patriarhul Daniel spune că nu și-a depus până acum declarația de avere deoarece, în timp ce își numără bunurile, politicienii îi dăruiesc altele.

”Este strigător la cer, cumetria cu politicienii dă roade mai ceva ca afacerile cu arme, petrol și medicamente, toate la un loc”, a dezvăluit Preafericitul într-un bilețel (replică la un pomelnic) trimis politicienilor ”creștini, ortodocși, români”, condamnați de DNA.

A încercat să-și numere și banii, dar zilnic îi vin vagoane întregi și asta-i face munca imposibilă. Mugur Isărescu i-a împrumutat cea mai performantă numărătoare de bani de la BNR, dar și aia a crăpat după 5 ani de funcționare continuă.

Am dat bani mulți ca să-mi cumpăr ceva frumos, dar tot mai am de numărat. Cumpăr tot felul de vile pe la lac, pe unde nici n-am timp să ajung. Am câte o limuzină pentru fiecare sfânt din calendar. Este inuman, oricât aș cheltui, tot mai am de numărat… munți întregi, cât vezi cu ochii…”, a declarat necăjit Preafericitul, trecându-și mâna prin păr, de parcă ar fi vrut să-l smulgă.

La fel și cu aurul, niciun cântar industrial nu poate contoriza tonele de aur din bătătura BOR. Din acest motiv biserica cere atâtea terenuri de la stat. Chiar dacă terenurile sunt împădurite, cu atât mai bine, se pot defrișa, se poate vinde cheresteaua și cu banii se pot construi depozite pentru lingourile de aur.

”Ce să fac cu atâta aur, unde să-l mai pun? Am făcut cruci din aur, am făcut altare de aur, am făcut toiege din aur, am făcut sutane din fir de aur, am făcut lanțuri de aur, am făcut icoane din aur, am făcut acoperișuri de aur… fac totul din aur, dar nu pot totul peste noapte. Băi săracilor, sunt și eu tot om, până la urmă! Credința cea adevărată stă în aur. Ca să reziste în timp, credința trebuie să fie infinită și aurul la fel, trebuie să fie infinit… altfel ne pierdem credința strămoșească împrumutată din Orient. Credința fără aur e ca râma fără adidași. Se târăște încet… și-o prinde șobolanul”, a murmurat descumpănit Preafericitul.

Reporterul OFCR l-a mai întrebat și despre acțiunile Electrica și dacă profitul BOR a mai depășit și anul ăsta franciza MeC, dar Preafericitul, vizibil deranjat, s-a abătut de la subiect pentru a-și justifica situația cumplită în care se regăsește de atâta amar de vreme:

”Săracii enoriași ai Bisericii Ortodoxe Române n-au cum să mă înțeleagă, poate Bill Gates​ m-ar fi putut înțelege dacă nu s-ar fi dat păgubaș la numărătoare… când, într-un exces de umanitate, și-a donat peste 90% din averea sa. Normal că ateul Bill își poate număra miliardele pentru că atunci când depășește o sumă numărabilă, el se descotorosește de averi. Un tâmpit nefericit.”

Comentarii