BOR renunță la misoginie și înființează o Matriarhie

Începând cu 1 Aprilie 2015, pe lângă Patriarhie, BOR va avea și o Matriarhie. Vă prezentăm integral declarația revoluționară a Preafericitului Daniel:

Este momentul ca Biserica Ortodoxă Română să respecte măcar o parte din drepturile omului. Pentru început vom respecta drepturile femeilor.

De la anul intenționăm să respectăm și drepturile altora, dar doar dacă strângem anul ăsta peste 1 miliard de euro din taxele lor. Este o insultă la adresa Bisericii să-ți ceri un drept din Constituția României, fără să plătești pentru asta Înaltelor Fițe Bisericești. Scrie și la Biblie, totul se plătește:

Dacă un om întâlneşte o fată fecioară nelogodită, o apucă cu sila şi se culcă cu ea, şi se întâmplă să fie prinşi, omul care s-a culcat cu ea să dea tatălui fetei cincizeci de sicli de argint; şi pentru că a necinstit-o, s-o ia de nevastă, şi nu va putea s-o gonească, toată viaţa lui. – Deuteronomul 22: 28-29

O violezi, dar dacă te prindem, o iei de nevastă și plătești bătrâne… în aur, nu în argint, că s-a devalorizat în draci. Oricum, și femeia ar trebui să aibă aici drepturi egale cu bărbatul. Prin urmare, dacă o femeie violează un bărbat, să-l ia de soț și să-i dea mamei lui 50 de galbeni și cu asta basta. În ambele cazuri este exclus divorțul. Dacă te necinstește cineva, să plătești toată viața, dacă n-ai fost atentă și te-ai lăsat victimă, violatorului. Asta-i dreptatea cea adevărată și Biserica nu se dezice de adevăr, nici dac-o plătești din fonduri publice.

Patriarhia Română nu se oprește la drepturile femeii violate. Nici vorbă. De acum, femeia nevirgină şi bărbatul nevirgin au aceleași drepturi, în noaptea nunții, cel puțin.

Iar dacă cele spuse vor fi adevărate şi nu se va găsi feciorie la fată, atunci fata să fie adusă la uşa casei tatălui ei şi locuitorii cetăţii ei să o ucidă cu pietre şi să o omoare, pentru că a făcut lucru de ruşine în Israel, desfrânându-se în casa tatălui său. Şi aşa să stârpeşti răul din mijlocul tău. – BibliaOrtodoxă.ro/Deuteronomul 22:20-21

Până deunăzi, trebuia să omorâm nevasta ca să-i stârpim răul din mijlocul bărbatului. Și pentru asta se făcea prea mult tamtam. Să-ți duci nevasta dovedită nevirgină în fața casei tatălui ei, ca s-o omoare vecinii cu pietre, e prea mult. Deranjezi vecinii pentru o nimica toată. Dacă le oferim drepturi egale, rezolvi mult mai simplu.

În mod paradoxal, unii consideră această stârpire a răului din mijlocul femeii, drept misoginie extremistă. De aceea, conform noilor dogme BOR, eliminăm sexismul, dar păstrăm esența, astfel: Deuteronomul – 22:20-21 se va aplica atât femeilor, cât și bărbaților. Drept urmare, puteți să vă dați singuri cu pietre în cap. Foarte utilă această schimbare, mai ales în cazul în care vecinii nu-s acasă în noaptea nunții voastre. Fără discriminare, fie că ești bărbat, fie că ești femeie, poți să-ți crăpi singur capul, dacă știi că tu sau celălalt aveți răul în mijloc.

Drepturi egale, domnule! În Biserica cea dreaptă femeia își recapătă dreptul de a fi egală cu bărbatul. Ăsta-i adevărul și pe mulți îi doare… și știm că ne vor ataca. Așa au făcut de fiecare dată când am făcut dreptate acolo unde tot noi am semănat ura. Biserica este obișnuită cu atacurile interminabile, de mii și mii de ani. Noi, popii, ne vedem de treabă noastră, strângem averi, bani și aur. Bisericismul nu trebuie abandonat pentru niște drepturi umane. Omul ieri se naște, și trebuie taxat. Azi e, și trebuie taxat. Mâine nu mai e, și rudele lui trebuie taxate… dacă mortul a plecat dintre noi fără să plătească. Nu taxezi, se pierde credința cea dreaptă.

Există și un avantaj canonic în aceste schimbări, se stârpește un rău de două ori mai mare. Prin moartea ambilor miri, se stârpește răul din mijlocul ambilor miri, nu doar al unuia. Astfel, Biserica noastră luptă contra răului din mijlocul tuturor oamenilor, fără discriminare și de două ori mai eficientă. Fără Biserică, răul acesta ar dăinui pe tot parcursul vieții lor și din generație în generație, până la sfârșirea planului divin, ziua apocalipsei. De neconceput! Doar Biserica cea dreaptă îndreaptă lucrurile și elimină răul.

Biserica noastră cea dreaptă, și de acum nemisogină, a primit multe plângeri de la femeile care contribuie zilnic la întreținerea luxului popesc. Și acest lucru trebuie să înceteze. Stați, n-ați înțeles! Nu luxul și depravarea preafericiților trebuie să înceteze, ci atacurile femeilor care ne-au amenințat cu tăierea fondurilor. Și fără fondurile lor, pierdem mai mult de jumătate. Nu se poate așa! Este inuman, este nepopesc.

Femeii nu-i dau voie să înveţe pe alţii, nici să se ridice mai presus de bărbat, ci să stea în tăcere. – Timotei 2:12

Iacătă, puși în fața faptului împlinit, am decis să le oferim (contrar crezului nostru) femeilor câteva drepturi. Măcar pe alea din noaptea nunții și pe cele de după viol. Să se simtă și ele egale cu bărbații, măcar în fața morții.

Pe această cale ne cerem iertare pentru ultimii 2000 de ani, în care am tratat femeile cu dispreț și superioritate. Dar, trebuie să ne înțelegeți, până acum n-am găsit niciun prilej pentru a respecta egalitatea de gen ridicată în slăvi de umaniștii lu’ pește. Doamne iartă-mă, că suntem în postul Peștelui!

Da, până acum… când femeia încearcă să meargă ea la volan, când femeia și-a luat pantaloni pe ea, când femeia mestecă ea gumă, când femeia își pune țigara în gură, când femeia vrea să devină ea primar și președinte șamd… totul s-a dat peste cap, s-a destrămat totul.

Drept semn de recunoștință, Catedrala Mântuirii Neamului, la construcția căreia au contribuit şi femeile, va fi convertită în Matriarhie. Iar Sfântul Sinod va trebui să aibă, în componența sa, şi o preafericită. M-am gândit imediat la Gabriela Firea.

Așa și-a încheiat pledoaria feministă Patriarhul Daniel, pe pagina lui de Facebook.


PS: Când femeia face ”lucruri rușinoase” societatea o numește curvă, târfă sau prostituată. Când bărbatul face ”lucruri rușinoase” societatea îl numește Don Juan, Casanova sau Agentul 007. #tribal.

Omul, înainte de toate, e pământean. Și e doar unul dintre pământeni, nu e superior niciunui alt pământean, fie că vorbim despre pinguini, delfini, vulturi sau copaci. Planeta asta naște pământeni, nu sclavi și stăpâni. Biserica naște cele mai multe discriminări ca să ne țină ocupați în lupte interminabile și sângeroase. Imaginați-vă oceanele de sânge vărsate până acum în numele miilor de religii! Și apoi imaginați-vă unde vom fi după ce vom lăsa toate astea în urmă!

Comentarii