BOR primește cadou Tabăra Tismana din Gorj

Tabăra Tismana, compusă dintr-o vilă cu etaj, a fost transmisă de către Guvern, fără plata, în proprietatea Arhiepiscopiei Craiovei, se arata într-o hotărâre de guvern publicata miercuri în Monitorul Oficial. Mitropolia Olteniei prezintă pe site-ul sau Tabăra Tismana și precizează că aici există “posibilitatea organizării de excursii, banchete, tabere de agrement, de vizitare, de animație”. De asemenea, Mitropolia Olteniei mai spune ca tabăra are și o bază sportivă, dotată cu instalație de nocturnă, care se poate utiliza pentru tenis, volei, fotbal sau handbal.

Guvernul a decis sa transmită, fără plata, în proprietatea Arhiepiscopiei Craiovei un imobil aflat în domeniul public al statului si administrat de Secretariatul de Stat pentru Culte. Hotărârea de Guvern nr. 863 a fost publicata în Monitorul Oficial pe 13 noiembrie 2013.

“Se aproba trecerea din domeniul public al statului în domeniul privat al statului a unui imobil aflat în administrarea Secretariatului de Stat pentru Culte si în folosință gratuita a Arhiepiscopiei Craiovei”, se arata în HG, care prevede ca imobilul “se transmite, fără plata, în proprietatea Arhiepiscopiei Craiovei”. Predarea-preluarea imobilului “se face pe baza de protocol încheiat intre părțile interesate, in termen de 60 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei hotărâri”, se precizează în HG.

Imobilul transmis gratuit de către stat Arhiepiscopiei Craiovei este o vila cu etaj din Tabăra Tismana cu o valoare de inventar de 424.416 lei, se arata în hotărârea publicata în Monitorul Oficial.

Mitropolia Olteniei prezintă pe site-ul sau Tabăra Tismana astfel:

“Situata în localitatea Tismana, în imediata apropiere a Mănăstirii Tismana, la aproximativ 30 km de municipiul Târgu Jiu, va oferă posibilitatea organizării de EXCURSII, BANCHETE, TABERE de agrement, de vizitare, de animație, sau cu diferite tematici, toate acestea departe de aglomerația orașelor, într-un cadru natural deosebit.

Capacitatea maxima de cazare este de 70 de locuri în vila, repartizate în camere de 2, 3, 4, 5, 6, si 8 paturi.

Masa este pregătită de personal autorizat, într-un corp de clădire special amenajat. Meniul precum si orarul de servire putând fi adaptate fiecărui grup.

Centrala termica proprie asigura căldura si apa calda pe tot parcursul anului.

Baza sportiva, dotata cu instalație de nocturna, se poate utiliza pentru practicarea de sporturi diverse: tenis, volei, fotbal, handbal. Clubul interior sau terasa acoperita va așteaptă pentru muzica, dans, teatru, literatura, lucru manual, pictura sau fotografie”.

Comentarii