Trinitas TV, televiziunea Patriarhiei Române, colectează date personale

Biserica Ortodoxă Română n-a avut nicio problemă în a se adapta online-ului din ziua de astăzi. S-a adaptat chiar şi când vine vorba de stocat date personale despre credincioşi. Trinititas TV, televiziunea Patriarhiei Române, colectează şi ea date cu caracter personal, se arată într-un text privind politica de confidenţialitate postat pe site-ul televiziunii.

“Sperăm că prezenta Politica de Confidențialitate (,,Politica”) vă va permite să întelegeți tipul de informații pe care le colectăm în legatură cu produsele și serviciile noastre, precum și modul în care prelucrăm astfel de date”, se arată în textul citat, care specifică faptul că “Este posibil să furnizăm și informații confidențiale suplimentare sau de rectificare în legatură cu un anumit produs sau serviciu TRINITAS TV.”

“Prin utilizarea paginii de internet și/sau prin transmiterea datelor cu caracter personal către TRINITAS TV vă exprimați acordul în legatură cu prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal în modul prevăzut în prezenta Politică. În cazul în care nu sunteți de acord cu prezenta Politică, vă rugăm să nu utilizați această pagină de internet și să nu transmiteți datele dumneavoastră cu caracter personal către TRINITAS TV”, se arată în text.

La capitolul “Tipuri de date colectate”, Trinitas TV arată că reţine “informații demografice precum vârsta, sexul, codul poștal sau limba pe care o preferați. De asemenea, putem colecta alte informații pe care le furnizați, precum acordurile, preferințele si răspunsurile dumneavoastră, informații referitoare la aparatura dumneavoastră și alte astfel de informații furnizate”.

“Comunicarea cu dumneavoastră și marketingul”

În ceea ce priveşte scopurile colectării acestor date, televiziunea Bisericii Ortodoxe Române aminteşte, printre altele, de marketing şi dezvoltare de produse.

Trinitas TV îşi rezervă dreptul de a transmite datele către terţi

În general, noi nu vindem, nu închiriem și nu dezvăluim în alt mod datele dumneavoastră cu caracter personal către terți” se arată în textul citat. Există şi unele excepţii.

Putem transmite datele dumneavoastră cu caracter personal către alte entități TRINITAS TV sau către terți autorizați care prelucrează date cu caracter personal pentru TRINITAS TV în scopurile descrise în prezenta Politică. Aceste entități nu sunt autorizate să utilizeze datele dumneavoastră cu caracter personal în alte scopuri, iar noi le cerem să acționeze în conformitate cu prezenta Politică și să ia măsurile de siguranță adecvate în vederea protecției datelor dumneavoastră cu caracter personal”, explică televiziunea B.O.R.

“Produsele și serviciile noastre pot fi oferite prin utilizarea resurselor și serverelor din diverse țări ale lumii. Prin urmare, datele dumneavoastră cu caracter personal pot fi transferate dincolo de granițele tării în care utilizați serviciile noastre, inclusiv in țări din afara Zonei Economice Europene (EEA) în care nu există legi privind protejarea datelor caracter personal”, se arată în text.

Ipocrizia

Prin 2010… Patriarhia Română a solicitat Direcţiei Paşapoarte din MAI lămuriri cu privire la paşapoartele biometrice şi în ce măsură datele conţinute de acestea aduc sau nu atingere libertăţii şi demnităţii umane.

Comentarii