BOR face videoclipuri cu vedete pentru a-i convinge pe părinți să semneze cererea pentru ora de religie

Asociația Părinți pentru Ora de Religie a realizat (în parteneriat cu postul de televiziune Trinitas TV, al Patriarhiei Române) mai multe videoclipuri cu vedete pentru a-i convinge pe părinți să semneze cererea pentru ora de religie, relatează digi24.ro.

Biserica ortodoxă intră în era 2.0.

Patriarhia a apelat la o serie de vedete pentru a filma mai multe videoclipuri în care încearcă să îi convingă pe părinți să semneze cererea pentru ora de religie, în condițiile în care a rămas mai puțin de o săptămână până când aceștia trebuie să-și dea acordul.

Vedete TV precum Liana Stanciu şi Daniel Buzdugan, actori ca Manuela Hărăbor şi Dan Puric, poeta Ana Blandiana şi, mai nou, Sofia Vicoveanca și Connect-R sunt printre cei care promovează ideea de religie predată în şcoli.

Videoclipurile se termină cu mesajul „Înscrie-ţi acum copilul la ora de religie!”. Fiecare video este făcut de Trinitas TV, televiziunea Patriarhiei Române, și este postat pe contul de Youtube.

Ora de religie aprinde spiritele în audiovizual. CNA a primit 14 sesizări pe acest subiect, anunță mediafax.ro.

Ora de religie a generat 14 sesizări la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), atât în privinţa recomandării pe care a emis-o Consiliul, la propunerea Patriarhiei, privind înscrierea la această materie, cât şi în privinţa modului în care TVR 1 şi Realitatea TV au abordat acest subiect.

Dezbaterea publică privind necesitatea sau inutilitatea orei de religie în şcoli s-a extins în ultima săptămână şi în audiovizual, mai ales după ce, marţi, la solicitarea Patriarhiei Române, Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să recomande televiziunilor să difuzeze trei spoturi de promovare a orei de religie în şcoli.

Şase dintre cele 14 sesizări vizează decizia de marţi, prin care CNA recomanda televiziunilor ca, dacă doresc, să difuzeze trei spoturi care promovau înscrierea la ora de religie.

Cristian Tudor Popescu: ”Clipurile de promovare a orei de religie în şcoli nu sunt nimic altceva decât manipulare şi propagandă”

„Acest clip este nimic altceva decât manipulare şi propagandă. De altfel, toate conţin reacţiile de tip propagandistic ale celor care se opun posibilităţii de a alege a oamenilor în legătură cu religia predată în şcoli. Reacţia lor arată ca şi cum ar fi vorba de interzicerea religiei în şcoli. Şi acest clip şi altele. Aici e folosit cuvântul spiritualitate. Vor să lichideze orice urmă de spiritualitate din societatea noastră. Cine domn’e? Spiritualitatea se confundă cu religia? Observaţi ce mijloace grosiere folosesc indivizii care au făciut clipul ăsta. În loc să spună religie spun spiritualitate”, a spus Cristian Tudor Popescu pe gândul.info

Comentarii