Cât de compatibile mai sunt – în secolul XXI – religia și învățământul laic, de stat (I)
Pentru o programă (relativ) nouă se utilizează tot manualele vechi existente în unităţile de învăţământ, elaborate pe baza programelor şcolare anterioare.
Pentru o programă (relativ) nouă se utilizează tot manualele vechi existente în unităţile de învăţământ, elaborate pe baza programelor şcolare anterioare.
Efectele ”serbării cu decapitări”: o profesoară se laudă cu un desen realizat de o elevă din clasa a 8-a.
Dacă minţi, atunci vei fi calcat de maşină, în manual fiind o ilustraţie cu un copil accidentat. Invatatura: “Bine faci, bine gasesti. Rău faci, rău gaseşti”
Teoretic, noile manuale ar fi trebuit să elimine complet lecțiile care ar putea avea un impact emoțional asupra copiilor. Practic, nu s-a întâmplat așa.
La ora de religie nu este cultivată dragostea față de aproape și nici valorile morale, ci ”produsele miraculoase” care n-au vindecat niciodată pe nimeni, dar care au întreținut luxul și bunăstarea Bisericii Ortodoxe Române.
Patriarhia a apelat la o serie de vedete pentru a filma mai multe videoclipuri în care încearcă să îi convingă pe părinți să semneze cererea pentru ora de religie.
42% dintre români cred că Soarele se învârte în jurul Pământului. 70% dintre romanii care au probleme prefera sa meargă la vraci sau preot:
Biserica a ajuns mai rău ca Securitatea. Profesorii de religie au fost puşi să spioneze familiile neortodoxe.
Dan Dennett: Este minunat să mă aflu din nou aici. Ador această minunată adunare. Și cred că vă întrebați, „Ce