Biserica Ortodoxă Română nu angajează femei nici măcar în administrație. Excepțiile sunt atât de puține încât cu mare efort găsești femei lucrând pentru BOR. Care discriminare?
Să luăm un exemplu: Episcopia Sălajului.
În sectorul administrativ nu lucrează femei. În sectorul cultural n-au angajat femei. În sectorul social-filantropic nici atât. În sectorul financiar nici măcar o contabilă n-au. Și nici măcar la secretariat n-au angajat femei. UE vrea sa impună prin lege un procent minim de femei în consiliile de administrație ale intreprinderilor.
Comisia Europeana vrea sa impună prin lege un procent de participare a femeilor în consiliile de administrație ale intreprinderilor, a anunțat vicepreședintele însărcinat cu Justiția, Viviane Reding, citat de AFP.
Uniunea Europeană se duce într-o parte, România e trasă de BOR în cealaltă parte, spre Evul Mediu. Cică de ce împrăștie BOR conspirații despre UE? Să fim serioși, mai devreme sau mai târziu în UE nu vor mai fi acceptate statele tribale. Mai există o lege pe care BOR nu o respectă pentru că… pentru că e BOR și nu face afaceri. Ne-a spus Dragnea, care a reușit să-i convingă și pe morții să voteze. Deci trebuie să fie adevărat:
Este vorba despre legea nr. 448/2006 republicata 2008, legea privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Legislația în vigoare îi obligă pe angajatori cu un număr ridicat de angajaţi să ofere un job persoanelor cu handicap. Întreprinzătorii care conduc o societate cu mai mult de 50 de salariaţi încadraţi sunt obligaţi să angajeze persoane cu handicap. Numărul acestor persoane variază în funcţie de numărul total al angajaţilor unei firme. Potrivit legislaţiei în vigoare, în procesul stabilirii numărului angajaţilor se va luă în considerare numărul mediu de salariaţi dintr-o lună. Prin consecinţă, în cazul firmelor cu minim 50 angajaţi, ponderea angajaţilor cu handicap ar trebui să fie de minim 4%. Angajatorii care refuză să respecte dispoziţiile Legii nr. 448/2006 pot fi sancţionaţi cu o amendă între 15.000- 20.000 lei. BOR își permite orice, e lipsită de moralitatea și poate oricând să discrimineze fără să fie sancționată.
Părintele Amfilohie Brânză despre feminism
”Când încearcă să meargă ea la volan, că femeia și-a luat pantaloni pe ea, când femeia mestecă ea gumă, când femeia își pune țigara în gură, când femeia vrea să devină ea primar și președinte șamd… totul s-a dat peste cap, ea se bate cu pumnul… în casă, pă masă… la ea în casă… atunci s-a destrămat totul…”
Dar… Ana Maria vrea să fie preot.
Știrea preluată de pe gandul.info:
O tânără de 34 de ani, care urmează cursurile Facultății de Teologie, vrea să devină preot slujitor în România. Ana Maria are 34 de ani, este de profesie medic, iar de 2 ani a început şi Facultatea de Teologie. Canoanele Bisericii Ortodoxe nu permit ca femeile să slujească, însă ea spune că a simţit chemarea lui Dumnezeu pentru a face acest lucru şi nu vrea să renunţe.
„Studiez la Facultatea de Teologie şi sper să fac şi acolo un pionierat, ca să zic aşa, o revoluţie frumoasă. Femeile sunt foarte bune şi blânde şi au răbdare deosebită în a fi atente la credincioşi, iar de celelalte se ocupă Dumnezeu. Dumnezeu este cel care oferă harul şi cred că poate să ofere har în egală măsură şi bărbaţilor şi femeilor. La început şi primei femei-doctor i-a fost greu, pentru că se considera că e o meserie pentru bărbaţi, a declarat aceasta pentru Observator.
Femeia a făcut o cerere pentru a deveni preot la Patriarhie şi speră ca şefii Bisericii Ortodoxe să modifice canoanele pentru a deveni prima femeie-preot din România.
Şi o profesoară din Italia a cerut să fie preot
Nici Biserica Catolică nu acceptă femei preoţi. În urmă cu patru ani, după ce italianca Maria Vittoria Longhitano, o profesoară într-un institut milanez, a fost hirotonisită de Biserica anglicană All Saints, a început o adevărată dezbatere în Italia. „Sper să fie un stimul pentru dezbateri între catolici, pentru că sunt foarte multe prejudecţi legate de femei” a declarat italianca. Cu toate acestea, Biserica Catolică nu s-a dezis de la canoanele sale.