Biserica Ortodoxă Misogină: Părintele Amfilohie Brânză despre feminism

Reporter: Ce părere aveți despre feminism? Cum vedeți rolul femei în familie, în lumea învățăturilor sfinților părinți?

Părintele Amfilohie Brânză răspunde:
Femeia o văd așa cum a creat-o Hristos și cum o cheamă să devină Hristos.
Nu cum au devalorizat femeia, oamenii de astăzi. Femeia președinte, femeia primar, femeia director, femeia ofițer… femeia să stea în rostul ei, ca să se împlinească ca femeie.

Ați observat un lucru? Prin ce s-a impus Maica Domnului? Prima de-a dreapta prea sfintei treimi nu e nici puterea cerească, nici arhangheli, serafimi, nici vreun mare sfânt… este născătoarea de Dumnezeu. Deci ea este modelul pentru femeie. Smerenia, curăția, ascultarea, blândețea și toate celelalte virtuți care o împodobesc pe femeie.

Când încearcă să meargă ea la volan, că femeia și-a luat pantaloni pe ea, când femeia mestecă ea gumă, când femeia își pune țigara în gură, când femeia vrea să devină ea primar și președinte șamd… totul s-a dat peste cap, ea se bate cu pumnul… în casă, pă masă… la ea în casă… atunci s-a destrămat totul, dar și bărbatul și-a pus belciug în ureche, belciug în nas, bărbatul a devenit mămăligă, o pupă în fund, o pupă peste tot pă femeie… și-a făcut din ea idol… și vedem că-l încalecă femeia astăzi, femeia trebuie pusă în rostul ei… să fie simțită, curată, ordonată, tandră, delicată, gingașă, cuminte, ascultătoare, născătoare de prunci.

Bărbatul să fie viteaz, drept, cinstit, corect, credincios, șamd. Deci când fiecare își face datoria lui așa cum le vrea Hristos, când se identifică cu Hristos, familia se împlinește de la sine… și omul și femeia la fel. Hai să vorbim de femei acum… dar… e ura Satanei pe Eva Cea Nouă.

Pe prima a înșelat-o, da? Iată și pe Adam Cel Dintâi. A venit Adam Cel Nou Hristos și Eva Cea Nouă născătoarea de Dumnezeu și a zdrobit capul șarpelui și noi trebuie să urmăm modelul familiei divine, deci noi așa trebuie să fim și noi, deci… ca și mântuitorul Iisus Hristos, ca și Maica Domnului, fie în viața monahală, fie în viața de familie… și atunci femeia trebuie să meargă pe această cărare, pe această cale, prin acest adevăr și prin această viață într-adevăr. Iacă, dar ei, ura Satanei… ăăăă… nu observați ca este… ăăă… cel mai… ăăă… Pentru noi românii e cel puțin e dureroasă când cineva te-njură de mamă-ta… sau du-te încolo, parcă ți-a suit sângele în cap… este ura Satanei pe maica Domnului, pe dătătoarea vieții, care noi o simțim… altă lume dacă îi înjură de mamă-sa… mă uitam pe la… africani, prin altă parte… când îi înjuri de bunică, de altceva, au altă linie… au altă enervare, dar la noi e treaba aceasta, deci în noi în mama noastră o simțim pe Maica Domnului… noi avem altă împărtășire, la viață, mă refer la Dumnezeu, la biserică.

Maica Domnului este maica vieții noastre… este chiar… și de asta vreau să spun, femeia dacă și-a ieșit din urmarea modelului Maicii Domnului, dacă nu are această linie de viață de a o urma pe maica Domnului… nu își atinge împlinirea ei, nici Hristos nu se descoperă ei, decât i-a lăsat … Fiule, iată mama ta! Femeie, iată fiul tău! Ne-a dat modelul familiei, deci nu mai încap discuți… bineînțeles că are semnificația bisericii și bineînțeles că are semnificația aceasta a înfieri noastre de către Hristos prin Maica Domnului, deci sunt… cum așa… semnificații mult mai mari… și teologice, nu intrăm în ele, dar mă refer la femei… și caută să devalorizeze femeia.

Marii creștini și marii oameni, marii viteji au crescut pe genunchii mamelor creștine, mamele sunt cele care au vegheat cele dintâi, de la purtarea în pântece, iată și efectiv și în formă duhovnicească și religioasă, noi în general… astăzi căsniciile le reglăm mai mult prin femei, ele nasc, ele avortează, ele plâng, ele se pocăiesc, ele se îndreaptă, cam pă aici este…

Bărbatul e mai bățos, să știu eu, să văd eu… dar iată mironosițele, ați văzut… cum spune Arsenie Papacioc… când femeia e bună, nimic nu-i mai bun… este extraordinar, dacă femeia e mai rea, nimic nu-i mai rău… și ei merg pe varianta aceasta…. pentru că au observat că ei n-au distrus cu bastoanele de poliție în timpul comuniștilor, cât distrug curul de femei astăzi în timpul demo… libertajului acestuia.

Femeia a reușit să destrame și oameni politici și ierarhi tot ce vrei… decât cu bastoanele, în fața bastoanelor au omorât 50, 100… cât au omorât ei, milioane ce-i drept, dar au scos fii și martiri… pe când cu femeia în pielea goală n-am scos fii și martiri… au nenorocit tot… și știți ce au pățit grecii la ora actuală și nu numai ei, credeți că numai ei? Numai că la ei și-au dat acuma arama pă față, au arătat cum se poartă război... de când americanii n-au câștigat războaie cu târfele și cu nenorocitele, le-au vârât în prima linie și au destrabalăgit fronturile. La noi în scriptură scrie nimeni nu plecăm la război până nu se uită la femeie și se pregătește, iar Ștefan Cel Mare ținea 40 de zile de post înainte să meargă la bătălie. Să fim serioși domne’ așa ceva este unicat și noi trebuie să învățăm de la aceia… și nu au avut victoria? Au avut-o și încă cum au avut-o…

Și iată că este un nume… deci femeia să ia modelul Maicii Domnului, de aceea îi devalorizează femeia… o dezbracă, o despuiază să nu mai fie nici ea valoroasă și nici să nu mai producă valori… vorbeam de dragoste, homosexuali… i-am spus: Dragul meu, dragostea adevărată dă naștere, iubirea naște. Hristos nu este închis în el, iubirea lui Hristos dă naștere la creștini, iubirea chiar și între bărbați și femeie dă naștere… ce produc homosexualii?

Din asta vedem că nu este dragoste, ci este o minciună, este o nenorocire, un animalism, deci adevărata dragoste, ca să fie completă trebuie să fie și între bărbat și femeie și între bărbat și bărbat… ce produc?

Adevărata naștere dă viață, adevărata iubire dă viață, iată criteriul dragostei… nașterea… ei mor, poți să închizi un milion de oameni, să vedem ce produc homosexualii aceia între ei. Iată care este roada dragostei. Deci rodirea este specificul dragostei și al adevăratei… criteriul ei… nu… s-au închis… în ei… ce fac ăștia…?

Să fim serioși domne’ deci nu suntem atât de tâmpiți să nu avem răspuns la problemele acestea… nu trebuie să le mai căutăm în cărți… ăștia put de la distanță domne’ nu mai e nevoie. Mda…

https://www.facebook.com/photo.php?v=733033193377703

Comentarii