BOR: Casa parohială din satul Coplean, Cluj. Preot Mircea Dragoş

Pentru asigurarea unei prezențe stabile a preotului (preoților) în parohie, acolo unde nu se află casa parohială, aceasta va fi construită, iar dacă nu sunt condiții pentru construire, Consiliul Parohial va lua măsuri pentru achiziționarea unei case existente sau pentru plata chiriei locuinței preotului, până când se va construi casa parohiala nouă. – Statutul BOR: Parohia

La biserica din sat slujește din 2000 până în prezent preotul Mircea Dragoş. Practic noi, contribuabilii, i-am construit preotului o casă pe care nu doar că n-a dat niciun ban din munca lui, dar nici nu plătește impozite, fiind clădirea Bisericii.

Mulți contribuabili români s-ar revolta dacă din taxele lor s-ar ridica astfel de case pentru, să zicem, profesori. Sau medici. Dar dacă din banii lor se construiește o casă cu două etaje pentru un popă, într-un sat de câteva sute de locuitori, da, nicio problemă.

În acest moment nu există nicio scoală în localitatea Coplean. Nici grădiniță, nici spital, nici clinică, nici cabinet. Canalizare, zero. Nimic. Cum vrem să se dezvolte satul românesc? Cine să se mute la țară? Popii, da… pentru că lor le oferim tot confortul.

Casa Parohială Coplean, Cluj

Casa Parohială Coplean, Cluj

La Coplean a fost zidită din temelie o frumoasă casă parohială (2002-2003) şi s-a renovat exteriorul Bisericii.

Biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din Coplean

Biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din Coplean

Comentarii