BOR cere dreptul la replică la un articol OFCR

Am primit pe mesageria privată ”un drept la replică” de la Biserica Ortodoxă Română, mai exact de la o filială locală, Episcopia Sloboziei și Călărașilor:

DREPT LA REPLICĂ
Opriți finanțarea mercenarilor postați !

În legătură cu articolul purtând titlul Opriți finanțarea cultelor religioase: Maşinile de lux ale preoţilor. Sfinţenie pe patru roţi publicat pe site-ul Morometia.ro în ziua de 22 martie 2015, facem următoarele precizări:
Site-ul Morometia.ro preia fără discernământ şi drept la replică o serie campanii agresive şi pătimaşe anticlericale şi antibisericeşti declanşate de mai multă vreme în spaţiul virtual cu scopul autodeclarat de a milita pentru „secularism”.
Comentariile autorilor acestor campanii trădează o serie de frustrări personale denotă o interpretare arbitrară, trunchiată, incompletă şi cu interese de manipulare a opiniei publice a unor evenimente şi situaţii din Biserica Ortodoxă Română cu scopul vădit de a incita la ură împotriva unei categorii socio-profesionale, preoţimea, fapt ce reprezintă o încălcare flagrantă a Legii audiovizualului (art. 40) şi normelor CNA.
Vădit deranjaţi de faptul că Biserica Ortodoxă Română continuă să se bucure în continuare de încredere din partea majorităţii populaţiei şi, mai ales, de faptul că elevii din şcolile publice de stat care au în oferta educaţională Religia a ales să se înscrie în proporţie covârşitoare de peste 90% la aceasta disciplină, rezultat cu valoare de referendum, susţinătorii „secularismului” nu au găsit o altă soluţie mai bună decât să intensifice campaniile prezentându-le grupat, sub forma unor site-uri de genul Morometia.ro, însă trunchiat şi fără a mai indica şi punctul de vedere a celor pe care îi critică.
Este regretabil faptul că, la peste 25 de ani de la prăbuşirea unui regim ateist antiuman, site-ul Morometia.ro promovează noi ideologii terminate în sufixul „–ism” prin campanii care se doresc a fi „anti-„, fie ele îndreptate exclusiv împotriva Bisericii Ortodoxe Române şi a slujitorilor ei.
Biroul de Presă
al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor

Cât de veridic este mesajul?

Mesajul a fost trimis în numele Biroului de Presă al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, de la o adresă de email (birpresesc@yahoo.ro) publicată chiar aici pe site-ul oficial al Episcopiei. Adresa IP, 94.52.41.137, de la care a fost trimis mesajul, confirmă locația:

IP 94.52.41.137

UPDATE: Între timp, mesajul trimis la redacția OFCR a fost postat și pe pagina oficială a episcopiei, chiar aici. Noi am publicat în acest articol ”replica” reprezentanților BOR. Suntem siguri de moralitatea și discernământul preoților BOR și de aceea avem certitudinea că și ei vor publica, la rândul lor, replica noastră. 

Ce sunt ”mercenarii postați”?

Dacă tot vorbim despre discernământ, ce sunt ”mercenarii postați” și ”mercenarii nepostați”? Dați câte două exemple! Procedăm ca la testul psihiatric: ”Dați doua exemple de fructe și trei de legume! În ce an suntem? Ce animale vedeți pe pereți?” Peretele fiind complet alb, evident. 🙂

Referitor la articolul ”Mașinile de lux ale preoților. Sfințenie pe 4 roți.

În articol sunt prezentate doar o parte dintre mașinile de lux ale preoților și asta pentru că nu avem acces la întregul parc auto al Bisericii Ortodoxe Române. Dacă doriți să ne puneți la dispoziție un album foto, cu toate mașinile deținute de BOR, suntem mai mult decât încântați să îl prezentăm pe site-ul nostru. Astfel ați dovedi bună credință (moralitate) și transparență, deși gestul ar însemna doar respectarea legii nr.544/2001 – Liberul acces la informațiile de interes public:

Accesul liber și neîngrădit al persoanei la orice informații de interes public, definite astfel prin prezenta lege, constituie unul dintre principiile fundamentale ale relațiilor dintre persoane și autoritățile publice, în conformitate cu Constituția României și cu documentele internaționale ratificate de Parlamentul României. – articolul 1

Prin autoritate sau instituție publica se înțelege orice autoritate sau instituție publică, precum și orice regie autonoma care utilizează resurse financiare publice și care își desfășoară activitatea pe teritoriul României, potrivit Constituției; – articolul 2

Legea audiovizualului

Această lege se aplică, așa cum îi spune și numele, doar programelor TV și radio.

Un astfel de serviciu media audiovizual este fie un serviciu de programe de televiziune sau radiodifuziune…

Cel puțin deocamdată, noi nu le deținem, dar pe viitor vom avea, nu doar post de televiziune și radio, dar și câteva sute de reporteri care să vă întrebe zilnic de faptele de corupție, finanțarea hemoragică de la Stat, impozitele pe bunuri și afaceri, evaziunea fiscală a drepților părințimonopolul bisericii asupra unor activități economice, prozelitismul din școli, transparență în venituri și cheltuieli, cadourile de la politicieni și multe alte abuzuri pe care le faceți într-un ritm atât de alert că nici nu mai facem față. Dar deocamdată n-avem puterea voastră financiară și puteți să vă continuați liniștiți dezumanizarea.

Bun, să facem o presupunere absurdă și să considerăm că pozele cu mașinile BOR ar fi apărut la televiziunea noastră. Oricum, astfel de poze apar aproape zilnic la TV, pe mai multe posturi și nu este nimic ilegal în asta. Să vedem ce spune articolul 40 din legea audiovizualului:

Este interzisă difuzarea de programe care conțin orice formă de incitare la ură pe considerente de rasă, religie, naționalitate, sex sau orientare sexuală.

Dacă prezentarea limuzinelor BOR este ”o formă de incitare la ură pe considerente de religie”, atunci mass-media ar trebui să nu mai prezinte averile făcute din bani publici ai niciunui cetățean român, fie el și politician sau preot. Pentru că, după părerea preoților, ar fi o manipulare a opiniei publice. Cererea reprezentanților BOR pare venită de la ”secția agitați”, nu de la biroul unei episcopii.

Înalt Prea Sfințiților, ce mai urmează, să faceți o propunere de lege prin care să ne interziceți fotografierea voastră? Abia aștept! 🙂

Preafericiților, respectați legile, înainte să le cereți altora să le respecte!

Vă prezint în continuare doar câteva cazuri în care clericii BOR încalcă, fără urmări legale, legea mai sus menționată, dar și drepturile omului. Acele drepturi umane pe care Biserica le încalcă de două milenii și pentru care, cel puțin în România, nu a ajuns să dea socoteală. Nu dă socoteală dar are tupeul să ne sfideze de câte ori are ocazia. Ce-i ăsta, Statul de drept al cetățeanului sau Statul de drept al popilor?

Părintele Arsenie Papacioc: ”Aș desființa catolicismul”

Arsenie Papacioc, considerat unul dintre cei mai importanți duhovnici ai ortodoxiei,  afirmă cu tărie și veselie:

Aș desființa catolicismul.

El susține că ortodoxismul este religia cea dreaptă și că Iisus a fost ortodox, deși știm cu toții că ortodoxismul a apărut în 1054 după Hristos – Marea Schismă.

Arsenie merge mai departe și spune că el dacă ar avea o putere pe Pământ (se imaginează zeu) le-ar desființa pe toate celelalte… ca oamenii să devină toți ortodocși. Știm că toate religiile propovăduiesc iubirea necondiționată, dar o fac doar la nivel propagandistic. Mai mult, religiile între ele propovăduiesc ura. Popii propovăduiesc ura între enoriașii lor și enoriașii altor religii. Și asta o știu și din experiență proprie. Un om rațional va observa, mai devreme sau mai târziu, aceasta falsă propovăduire a iubirii. Am zis rațional, mare atenție, vă rog!

Pe planeta asta nu sunt doar români. Pe Terra sunt doar vreo 200-300 de milioane de ortodocși (3,5%) și astfel Arsenie jignește cu seninătate peste 5 miliarde de religioși, neortodocși. Peste 1 miliard de pământeni nu au religie, deși o bună parte dintre ei cred într-un creator (deiști) dar nu acela prezentat de religii: ”acela mare și bun care vrea să-i dai bani popii, ca să te ierte. Altfel te aruncă în focurile iadului pentru eternitate. Iertător, zic ei, dar contra unei taxe canonice”.

Cine îngurgitează vorbele acestui duhovnic, are probleme mari de moralitate, cel puțin. Doar pentru că tu te-ai născut într-o țară majoritar ortodoxă și ești ortodox după părinți, nu înseamnă că ești în religia cea dreaptă. Asta-i o prostie și un om rațional o tratează ca atare.

BOR se dovedește biserica care dezbină românii. De câte ori are ocazia, chiar și în campaniile electorale, BOR alipește cetățenia de religie cu sintaxe de genul ”creștin-român-ortodox”. Și mai mult, duce o campanie de imbecilizare prin care ne reamintește de credința strămoșească care cică ar fi fost una ortodoxă. Însă, orice școlar de clasa a 4-a știe că dacii nu erau ortodocși, zeul lor se numea Zalmoxis și n-avea nicio legătură cu credința creștină, venită din Orient. Minciuna BOR are picioare lungi doar pentru cei care au mintea scurtă. Pentru că doar un om needucat (și în România sunt mulți, din nefericire) poate crede invențiile acestor preafericiți. Mult prea fericiți, suiți pe spinarea noastră.

Părintele Amfilohie Brânză discriminează femeile și minoritățile sexuale

Sexismul este o formă de discriminare sexuală care funcționează în defavoarea femeilor și în favoarea bărbaților, la nivel individual, dar și instituțional. Misoginul Amfilohie Brânză reprezintă noua redută BOR în materie de duhovnici:

Femeia președinte, femeia primar, femeia director, femeia ofițer… femeia să stea în rostul ei, ca să se împlinească ca femeie. Când încearcă să meargă ea la volan, că femeia și-a luat pantaloni pe ea, când femeia mestecă ea gumă, când femeia își pune țigara în gură, când femeia vrea să devină ea primar și președinte șamd… totul s-a dat peste cap… atunci s-a destrămat totul…

Amfilohie Brânză nu discriminează doar femeile, ci și minoritățile sexuale: 

Adevărata naștere dă viață, adevărata iubire dă viață, iată criteriul dragostei… nașterea… ei mor, poți să închizi un milion de oameni, să vedem ce produc homosexualii aceia între ei. Iată care este roada dragostei. Deci rodirea este specificul dragostei și al adevăratei… criteriul ei… nu… s-au închis… în ei… ce fac ăștia…? Să fim serioși domne’ deci nu suntem atât de tâmpiți să nu avem răspuns la problemele acestea… nu trebuie să le mai căutăm în cărți… ăștia put de la distanță domne’ nu mai e nevoie. Mda…

Preotul “exterminator” Andrei Lehaci predă elevilor lecții rasiste și xenofobe

Preotul “exterminator” a fost filmat în timp ce rostea de la catedra într-o clasa de elevi de la seminarul teologic cuvinte extrem de dure la adresa țiganilor si laudative la adresa deciziilor politice ale Mareșalului Antonescu din anii ’40. Andrei Lehaci a predat pentru scurta vreme la Seminarul Teologic “Carmen Sylva” din Timișoara. În timpul unei ore, a început sa facă afirmații dure despre țigani, iar declarațiile i-au șocat pe elevi.

“Dacă l-aș prinde la semafor aș trece cu mașina peste el, înainte și inapoi aș trece peste el, înainte și înapoi. Ma, dacă Antonescu a făcut un lucru bun, a făcut că i-a exterminat. Ma, dacă ar mai fi trăit un an bată-i Dumnezeu, să mai fi trăit”

Părintele și-a continuat pledoaria cu un limbaj deloc ortodox.

“Ma, Antonescu e un sfânt, un martir. Ba, nu fiți ghiolbani, nu fiți ghiolbani, nu vă uitați în gura la toți ghiolbanii care l-au exterminat pe Antonescu. Ma, un an dacă ar mai fi trăit Antonescu, mă bată-i Dumnezeu.”

Preotul a fost revocat din funcția de paroh, dar rămâne sa slujească la biserica respectiva – până se lămuresc lucrurile. BOR l-a păstrat în funcție pe preotul rasist și azi ne cere nouă să respectăm legea. Atât tupeu de mare are organizația asta.

Da, mulți părinți și-au înscris copiii la ora de religie pentru că n-au alternative. Dacă un elev nu se înscrie și nu participă la ora de religie:

  • rămâne singur, nesupravegheat – pentru că nu există alternative și pentru că ora de religie (intenționat) nu este plasată prima sau ultima în orar. În curțile școlilor ar trebui să găsim biblioteci, unde copiii își pot aștepta părinți, pot studia în orele libere șamd. Dar finanțările publice vin de la politicieni, de la cumetri preoților, drept urmare construim biserici, nu biblioteci, în curțile școlilor.
  • pierde la media generală, cei mai mulți primesc 10 la religie. Capcana BOR – o metodă imorală și pentru că se notează credința (!!!) și pentru că-i presează pe părinți să aleagă între pragmatism și conștiință.

Biserica a torturat și a ucis oameni, pe când secularismul, niciodată.

De-a lungul timpului, Biserica a torturat și a ucis oameni, pe când secularismul, niciodată. Din contră, a salvat multe vieți din conflictele provocate tot de biserici și de reprezentanții acestora. De fapt, așa s-a născut secularismul, dintr-o necesitate: trebuia să punem capăt măcelului dintre fanaticii religioși.

În Irak și Siria nu există niciun strop de secularism, așa au apărut fundamentaliști ISIS. Un stat nu poate ajunge modern și dezvoltat dacă nu este și secular, este o condiție care trebuie îndeplinită. Nu există niciun stat fundamental religios care să respecte drepturile omului. Toate statele moderne sunt laice. Cu cât statele sunt mai seculare, cu atât cetățeanul este mai respectat (drepturile lui umane sunt mai respectate) și la rândul său, cetățeanul respectă Statul.

În statele fundamental religioase, oamenii sunt omorâți pentru că au păreri seculare. Din fericire, nu e cazul României. suntem din 2007 în Uniunea Europeană. Uniunea aia pe care o blamează BOR, dar de la care cere bani pentru construirea de biserici. Și culmea, primește, pentru că e seculară uniunea asta și n-are nimic cu bisericile. Nu e ANTI, ci e PENTRU drepturile tuturora, și a majorităților dar și a minorităților. Și de fapt, asta vă scoate din minți, drepturile minorităților, de orice tip. De îndată ce minoritățile capătă drepturi egale cu majoritățile, voi pierdeți puterea. Și fără putere, pierdeți luxul popesc: bani, aur, vile, limuzine șamd. Comisia pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne, din cadrul Parlamentului European, afirmă despre secularism:

Secularismul este cel mai bun mijloc de a asigura egalitatea între religii și între credincioși și necredincioși.

Sunteți niște ipocriți atunci când blamați secularismul, reglementat de legile Uniunii Europene, în timp ce vă construiți biserici din fonduri UE! Bigoților! 

Să vedem și definiția secularismului:

Separarea între biserică și stat este o doctrină politică și legală care pretinde ca instituțiile guvernamentale și cele religioase trebuie să fie separate și independente una de cealaltă. Expresia se referă de obicei la combinația celor două principii: secularitatea guvernământului și libertatea practicilor religioase.

BOR a avut o relație bolnăvicioasă cu regimul comunist. Aplauze!

Inalti prelati la un congres al PCR din 1975.

Inalti prelati la un congres al PCR din 1975.

Campaniile de informare OFCR nu au nicio legătură cu ”sistemul ateist comunist” la care faceți referire. Dar știm cu toții că voi, preoții BOR, ați fost informatorii lor, în bună parte. Degeaba încercați să ne asociați cu un sistem autoritar la care ați fost doar voi părtași.

Biserica Ortodoxă Română n-are nicio legătură cu valorile democratice și liberale pentru care luptăm noi aici. Sistemul de alegere al capilor BOR este unul împrumutat chiar de la sistemele politice autoritare, dictatoriale. Adică, fără drept de vot, Patriarhul și toți Înalt Prea Sfințiții voștri nu sunt aleși de enoriași, ca într-un sistem democratic, ci de niște grupuri de interese. Culmea, aceleași grupuri de interese care serveau și securiștilor.

V-ați bătut singuri cuie în talpă!

Rolul trădător al Bisericii Ortodoxe Române

 “Pe 17 decembrie 1989 niște cetățeni disperați au căutat să se refugieze în catedrală [la Timișoara] de roiul gloanțelor. Nu aveau de unde să știe că și mâinile miruite pot fereca niște uși, lăsând moartea să-și termine cositul. Nu știau că ordinele date prin stație de mirenii cu chipiuri sunt executate și de subalternii în sutane.” – sursa

Preafericiților, noi v-am dat dreptul la replică pe singurul nostru site, voi când ne dați un drept la replică pe unul dintre miile de site-uri deținute de Biserica voastră?

Sau… cum funcționează dreptul la replică, doar într-un sens, nu? Când sunteți avantajați luați cu două mâini, când e vorba să dați, sunteți de negăsit. A dracu’ carnea pe voi!

V-am dat dreptul la replică, deși nicio lege din lumea asta nu ne obligă să vă dăm ”replica” pe un site deținut de noi, societatea civilă. Trăiți o fantezie în care vă considerați complet intangibili, un fel de zei pe Pământ. Fantezia prelungită naște schizofrenii.

Notă: Am evitat să mai comentez folosirea cuvintelor injurioase la adresa mea. De la instituția BOR mă aștept la orice. Anul trecut am primit amenințări cu poliția de la un preot ortodox. Și multe alte amenințări de la diverși clerici și studenți la teologie, viitori ”duhovnici”.

Comentarii