Donații

Stăm departe de finanțările oculte, dezvoltăm proiectul OFCR din contribuțiile susținătorilor. Donează pentru că apreciezi ce am construit până acum, iar banii tăi vor fi folosiți pentru susținerea proiectelor OFCR. Finanțatorii OFCR pot rămâne anonimi, dar toate donațiile sunt trecute la secțiunea finanțatoriPoți dona prin PayPal SAU cu card MasterCard, Visa sau Maestro. Nu contează valuta cardului tău, PayPal se ocupă automat de conversia valutară. Nu ai nevoie de cont PayPal ca să donezi prin PayPal. Îți mulțumim!

Total cheltuieli inițiator OFCR: 6000$+ | Total donații susținători OFCR: 825,45$

Te rog, nu te grăbi să apeși butonul de PayPal!

De când am pornit pagina de Facebook OFCR (6 Februarie 2013) câțiva susținători s-au oferit să-mi doneze bani. Am refuzat, nu pentru că nu aveam nevoie, ci pentru că nu puteam să ofer suficientă transparență a finanțărilor și nu voiam să afectez credibilitatea întregului proiect.

Mi-am petrecut, și îmi petrec, cea mai mare parte a timpului pentru crearea, actualizarea, menținerea și sprijinirea platformei civice OFCR: pagina de Facebook, grupul de Facebook, canalul YouTube și site-ul OFCR.

Intenționez să construiesc și o platformă online cu ajutorul căreia să ne coordonăm echipele zonale, să ne putem organiza eficient acțiunile online și offline. Am planificat și studiat mult ca să aflu ce ar presupune mai exact o astfel de platformă. În primul rând, ar presupune costuri mult mai mari de găzduire pentru site. În martie 2015 am depășit 60 de mii de vizitatori unici pe lună și astfel am depășit de 2-3 ori costurile preconizate inițial de mine, pentru hosting. Adică am sărit de la aproximativ 100 euro pe an la 200-300 pe an. O astfel de platformă ar presupune un trafic și mai mare, pe lângă resurse tehnice mult mai serioase și mai costisitoare. Costurile ar presupune sute de euro pe lună pentru un server dedicat sau cel puțin un VPS. Dar pe lângă costurile tehnice ridicate, ar presupune ca eu să mă ocup full time (suport) de întreținerea platformei. Acest lucru nu este viabil în acest moment, dar nu am renunțat la acest plan, încă mai caut soluții.

Cum mă pot ajuta donațiile voastre?

Momentan lucrez ca liber profesionist (ofer soluții web, construiesc site-uri și bloguri) și prestez servicii (din greu, cică încă e criză!) atât cât să-mi acopăr costurile lunare de trai, vreo 500$/lună, adică vreo 6000$/an - locuiesc cu chirie în București. Restul timpului (+economiile) îl investesc în proiecte civice. Deocamdată, în OFCR am investit doar în partea tehnică peste 300 și peste 3000 de ore. Ore pe care nu mi le plătește nimeni, pentru că acoperișul și hrana, necesare întreținerii vieții, trebuie să mi le procur singur. Din acest motiv proiectul OFCR nu are un drum cursiv și suferă atunci când eu nu sunt disponibil. Știu că trimiteți multe mesaje și aveți multe idei, dar uman nu am cum să fac față solicitărilor. Cu unii am reușit să stau de vorbă prin Skype, dar nici soluția asta nu e viabilă.  Apoi m-am gândit să facem un radio online ca să putem dialoga. Nici asta nu merge, pentru că iar ne lovim de costuri mari.

În acești 2 ani de activitate, în medie, cel puțin un an cred că mi l-am dedicat proiectului OFCR. Mi-am pus toate resursele mele umane și financiare în joc. Cum zice americanul: ”Put the money where your mouth is!”. Și cred că am pus până la epuizare, pentru că am ajuns să mă învârt nebunește și ineficient între proiectul OFCR și proiectele care îmi întrețin traiul.

Mulți se așteaptă ”să facem mai mult decât Facebook”. Atât am putut eu să fac, până acum. Și atât am făcut. S-au adunat multe planuri în anii ăștia și mă consum psihic pentru că nu reușesc să le pun în aplicare.


OFCR (Opriți Finanțarea Cultelor Religioase) este o mișcare secularistă și independentă, neafiliată vreunui partid politic sau vreunei organizații non-profit. Susținătorii OFCR au diferite convingeri religioase sau nereligioase, politice și filozofice, dar au un angajament comun: militează pentru o separare veritabilă între biserică și stat.

PayPal Acceptance Mark