Un preot lovește un jurnalist care vrea să-i filmeze palatul

Preotul Ionică Sorinel a fost acuzat în decurs de câteva zile că a agresat câțiva jurnaliști. Are deja dosar penal pentru tâlhărie, amenințări, lovire și alte violențe.

Nu filmați! Dacă mi-ai filmat ceva, gata, te-am distrus!”, îl amenință preotul Sorin Ionică pe reporter. Înregistrarea prezintă evenimentele până la momentul în care preotul a reușit să-i strice camera reporterului:

Vezi palatul Lui Sorin Ionică pe Google Street View!

Ziarul Piatra Neamț scria în 2011 un articol despre preotul Sorin Ionică: ”Un preot care nu merită să poarte haina Bisericii”:

Soarta a făcut ca focul sa vina în casa preacuratului și să-i incendieze bucătăria unde lăsase nesupravegheata mâncarea. Pagubele produse au fost minore, dar nu ne facem noi griji ca părintele nu are resursele financiare necesare sa refacă totul.

Ca la orice incendiu presa afla și se deplasează la locul tragediei, ca și în cazul de fata. Ajunși acolo am constatat ca a fost un incendiu minor pe care pompierii nemțeni l-au gestionat exemplar si toate lucrurile erau în regula. Aflați pe partea opusa a drumului fata de palatul preacucernicului, am observat cum părintele vine cu chef de scandal, interzicându-ne sa filmam chiar dacă eram departe de proprietatea lui.

Într-un demers demn de un om cu apucături antisociale, părintele ne-a împins, ne-a explicat cum ne va “distruge”, am primit si câțiva pumni educativi pe care i-am recepționat cu smerenie pentru ca erau veniți din partea unui om îmbrăcat în haina bisericii, după care ne-a stricat “putin” camera de luat vederi.

După ce a terminat cu mine, a trecut la o colega jurnalista de la ziarul Realitatea, pe care a imobilizat-o printr-un procedeu de torsionare a degetelor, presupunem ca era o schema învățată la un templu shaolin, după care, împingând-o si smucind-o evlavios, a deposedat-o de aparatul de fotografiat.

Bâlciul a continuat cu venirea politiei, cu rugăminți fierbinți la preacucernicul ca sa returneze aparatul procurat printr-o acțiune de tâlhărie si asa mai departe.

Preot Ionică Sorinel

Preot Ionică Sorinel

 

Nu înțelegem cum un asemenea preot care slujește într-una dintre cele mai sărăcăcioase biserici din oraș își permite un palat si nu vom înțelege niciodată cum un preot poate vorbi atât de urat si poate tălhari o femeie în mijlocul străzii. Speram ca șefii acestui preot sa ia în considerare si aceste aspecte, iar împreună cu foarte multele reclamații pe care le mai au la adresa preacucernicului Ionica Sorin sa analizeze situația si, în spiritul biblic, sa îl ierte de păcate, dar sa vadă dacă mai este demn de a purta haina preoțească.

Părintele Sorinel Ionica s-a declarat nemulțumit de ceea ce a citit prin presa despre sfinția sa, motiv pentru care a început sa ceara socoteala unei ziariste de la Ceahlăul, în stilul caracteristic “Te distrug!”, aceasta după ce a agresat alți doi colegi de breasla de la Realitatea si ziarpiatraneamt.ro, în cursul zilei de vineri, 4 noiembrie:

“… s-a repezit la jurnaliștii care se aflau pe trotuarul de vizavi. Dovedind că este în război total cu profilul preoţilor sfătoşi şi înţelepţi, a smuls camera foto din mîna unei ziariste şi l-a alergat pe colegul ei de altă publicaţie. Ambele tabere au sunat, apoi, la poliţie, aşa că în zonă s-a deplasat un echipaj de la judiciar care să clarifice lucrurile. Preotul a reclamat că i-a fost încălcat dreptul de proprietate, adică ziariştii au intrat în curte să facă poze. Tehnic vorbind acest lucru nu este posibil dintr-un motiv foarte simplu. Vila este atît de mare încît n-ar “încăpea” decît într-o fotografie făcută de la distanţă.”

Contactat telefonic, părintele Ionică, în momentul în care a auzit că stă de vorbă cu un ziarist, întrebat fiind despre incidentul de vineri, a spus doar “N-a fost nimic faţă către faţă”, după care a închis. Am tot încercat să-i luăm un punct de vedere, însă, la repetatele apeluri telefonice, slujitorul Bisericii nu a mai răspuns. Aveam să aflăm că “tăcerea” sa avea o justificare temeinică. Chiar la acea oră, preotul împreună cu preoteasa fuseseră la redacţia unui alt ziar local şi au încercat să o bată pe o altă ziaristă care scrisese despre incidentul de vineri seara. Acum mai are un dosar penal şi poate vor reuşi poliţiştii să-l liniştească.

Palatul Lui Sorinel - Poză realizată din telegondola orașului.

Palatul Lui Sorinel – Poză realizată din telegondola orașului.

Palatul versus biserica

Duhovnicul este recunoscut prin aroganța cu care ofensează prin palatul pe care și l-a construit în cea mai exclusivistă zonă a municipiului Piatra Neamț în timp ce biserica la care slujește stă să cadă pe enoriași, și nu vorbim de o parohie săracă, ci de una care este arondată cimitirului orașului. La o prima privire putem estima, fără sa fim specialiști, ca palatul în care locuiește arata mult mai bine și costă mai mult decât biserica în care slujește. Lăcașul sfânt de care acest preot aparține este una dintre cele mai slab administrate locații bisericești din Piatra Neamț, contrastând puternic cu somptuoasa vila situata pe strada Ștefan cel Mare din Piatra Neamț. Avem convingerea ca dacă preacucernicul părinte ar face un calcul care sa însumeze toate salariile primite de când poarta sutana si ar înmulți suma rezultata cu 10 tot nu ar putea sa justifice din ce bani si-a construit palatul cu coloane romane si cu sisteme de supraveghere de ultima ora.

Palatul părintelui Ionică Sorinel versus biserica la care slujește:

 

“Îţi iau gîtul, fă! Te distrug!”

“Cuviosul preot Sorinel Ionică şi smerita sa soţie profesoara Florica Ionică şi-au făcut rost de un dosar penal, după ce au provocat un scandal de pomină în redacţia ziarului “Ceahlăul” în după amiaza de 7 noiembrie. Au pretextat că nu vor decît o discuţie “lămuritoare” despre o stire apărută în ziarul de sîmbătă (despre agresarea altor doi ziarişti), dar de îndată ce au fost invitaţi în biroul directorului ge­neral (care nu se afla în redacţie în acel moment), soţii Ionică au refuzat să ia loc şi s-au repezit la redactor, căruia i-au oferit o demonstraţie de bun simţ, educaţie şi iubire creştină. “Îţi iau gîtul, fă! Te distrug!”, a scrîşnit printre dinţi prea-fericitul slujitor al Domnului, în timp ce distinsa coană preoteasă îşi încuraja “jumătatea” vorbind despre lipsa martorilor şi timpul necesar pentru reuşita operaţiunii de deca­pitare.“

Preotul Ionică a apărut și la știrile Observator:

 

Update 22.04.2015: Ziarul Piatra Neamț a publicat un nou articol:

Accident urmat de scandal duhovnicesc

În seara zilei de 22.04.2015 două mașini s-au acroșat pe strada Ștefan cel Mare, pe care locuiește și preotul Sorin Ionică.

Din ce spun martorii, o furgonetă care voia să intre pe o stradă laterală a tăiat fața unei mașini marca VW. Din accident nu au rezultat victime, numai că în derapaj, mașina mică a atins colțul unui stâlp de la palatul cunoscutului preot Ionică Sorinel, mândria preoțimii nemțene. Imediat războinicul părinte a ieșit în stradă și în stilul caracteristic a blagoslovit și binecuvântat enoriașii implicați în accident.

Ca reprezentant al Celui de sus, desigur că Ionică Sorinel știa cine e vinovatul și, împăciuitor cum îl știe toată lumea, a explicat tuturor celor prezenți cum stă treaba cu viteza și, mai ales, a ținut o lecție de construcții de garduri si stâlpi șoferilor implicați în accident care deja erau destul de tensionați, neînțelegându-se în legătură cu asigurările de la mașini. Cu toate insistențele oamenilor să fie lăsați în pace să își rezolve treburile lumești, preacuviosul Ionică a insistat să le explice că trebuie să-i plătească stâlpul de la gard pentru că el are multe camere de luat vederi la palat și are filmat tot accidentul.

Bucuroși de faptul că părintele Ionică are camere la casă și a filmat accidentul, polițiștii veniți la fața locului au solicitat filmările pentru a se lămuri cine e vinovat. Din păcate, Sorinel a refuzat să sprijine polițiștii pe motiv că nu au o cerere de la un judecător.

Dar cum e frumos la creștini, scandalul cel mai de soi a fost la final, când unul dintre cei prezenți la fața locului și-a permis să sugereze că ar trebui să vină DNA-ul să vadă de unde a avut Ionică Sorinel bani de și-a construit palatul cu camere de luat vederi. În acel moment duhovnicul Ionică a pus mâna pe păcătos și la zguduit exorcizant, să-i sară dracii din el. Noroc că un polițist aflat la fața locului a intervenit și a oprit exorcizarea că cine știe ce urma sa pățească sărmanul preot.

Protest inedit contra preotului Ionică Sorinel (24.04.2015)

Ultima realizare a lui Ionică a fost zilele trecute când a reușit ”să atragă atenția” comunității auto din Piatra Neamț agresând pe unul dintre membri acesteia. Răspunsul a venit imediat sub forma unui protest spontan, prin care i s-a amintit părintelui Ionică Sorinel, pașnic, dar cu multe claxoane și motoare turate, că nu este singur pe lume și mai ales că nu este trimisul lui Dumnezeu pe pământ, ci slujitorul lui.

Protestatarii au declarat: ”Ar trebui să vină instituțiile statului să investigheze puțin averea părintelui pentru că biserica la care slujește mai are un pic și se dărâmă, și pe lângă asta, preasfințitul mai are și atitudine de bătăuș, iar dacă îi faci o vizită la biserică, trebuie să mergi cu minim 50 lei la pomelnic sau să cumperi lumânări doar de la el din biserică…altfel te dă afară… cum de Biserica nu ia măsuri și nu vede atitudinea acestui așa numit preot care la viata lui a mai fost și profesor de religie…ce sa învețe noua generație când vede un fenomen dintr`asta? … Ne cerem scuze pentru deranjul fonic creat de protestul nostru vecinilor preotului Ionică Sorinel”

Comentarii