Mașinile de lux ale preoților. Sfințenie pe 4 roți.

Preafericirea sa pioasă, într-o limuzină bengoasă.

Fericiți cei plimbați cu limuzine, că a lor este împărăția cerurilor. – Biblia ortodoxă, ediție PF Daniel.

Duminica făţărniciei, la Roman

Duminica făţărniciei, la Roman: Pe 1 martie, la Roman a avut loc, cu prilejul Duminicii Ortodoxiei, manifestarea religioasă „Procesiune cu sfinte moaşte şi icoane făcătoare de minuni din eparhie“. Cu această ocazie, la Roman s-a făcut evaziune prin vânzarea de icoane fără bon fiscal, unii dintre preoţi şi-au etalat maşinile de zeci de mii de euro, iar un grup de copii coordonat şi instruit de preoţii romaşcani a organizat un „protest tăcut”, solicitând să studieze religia în şcoli.

Duminica făţărniciei, la Roman

 

Duminica făţărniciei, la Roman

Maşină de protopop. Cu număr preferenţial şi cu însemne bisericeşti.

Limuzina BOR: B-154-EPS

Doi preafericiţi cu limuzina Episcopiei: B-154-EPS

Parintele Robertino Oprea

Un preot din GIURGIU are în curtea casei un PARC AUTO DE LUX! Parintele Robertino Oprea, de la biserica Varasti, din judetul Giurgiu, nu se dezminte. Dupa ce a facut furori la volanul unui Maserati de 200.000 de euro, preotul si-a tras si un BMW Seria 7 nou-nout. In 2010, parintele Robertino Oprea a rupt gura targului cand a aparut la volanul unui Maserati Quattroporte, cu o valoare de catalog de 200.000 de euro. In garajul preacuviosului, langa aceasta frumusete de masina, troneaza o alta, ceva mai “modesta”, respectiv un Volkswagen Tiguan, a carui valoare poate ajunge la 30.000 de euro, in functie de model si de dotari. Anii au trecut, dar parintele Robertino Oprea nu a pierdut vremea si nici nu pare afectat de criza. Ba chiar s-ar putea spune ca toate i-au mers din plin, dovada prosperitatii fiind o noua limuzina. Preotul de la Varasti si-a adaugat la colectia lui de masini de fite un BMW Seria 7 alb. Si pentru ca se respecta, nu si-a luat unul second-hand, ci nou-nout, costa aproximativ 75.000 de euro.

Limuzina delegaţiei oficiale a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei

Iată și limuzina delegației oficiale a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Săraca Biserică Ortodoxă Română, finanțată din bani publici cu sute de milioane de euro pe an, respectă cu pioșenie sfântul lux, așa cum însuși Preafericitul Daniel o demonstrează: Dai un ban, dar cumperi ceva frumos

Preoti cu Porsche

Preafericiţii ortodocşi ne-au spus şi ne-au tot repetat despre cât de importantă este smerenia: ”smerenia este maica tuturor virtuţilor” ~ crestinortodox.ro. Au zis că banii n-aduc fericirea, dar lor le-a adus preafericirea, la pachet cu un Porsche, pe care îl parchează ”cum dă Dumnezeu”.

Preot vw touareg

 

Călugări cu limuzina mercedes

Conform BOR: Salariile preoţilor sunt comparabile cu cele ale profesorilor din Învăţământul preuniversitar.
Dacă preoţii îşi permit limuzine de lux, oare de ce niciunul dintre profesorii mei nu şi-au permis (toată viaţa) mai mult decât o amărâtă de Dacie numai “bună” pentru programul rabla?

E cumpărată cu credit... de la Banca Milei. Prea Fericitul Daniel, Înalt Prea Sfinţitul, Întâiul şi Unicul Guvernator al Băncii Milei. Mii Lei.

E cumpărată cu credit… de la Banca Milei. Prea Fericitul Daniel, Înalt Prea Sfinţitul, Întâiul şi Unicul Guvernator al Băncii Milei. Mii Lei.

Preot cu limuzina la benzinarie: MM-07-EOR

Preot cu limuzina la benzinarie: MM-07-EOR

Patriarhul Daniel Phaeton

Un exemplu viu de smerenie: Prea umilul Daniel şi măgăruşul lui de 70 de mii de euro. Dan Ilie Ciobotea, Arhiepiscop al Bucureştilor, Mitropolit al Munteniei şi Dobrogei, Locţiitor al Tronului Cezareei Capadociei şi Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

Irineu Bistriţeanul, Arhiepiscop Ortodox de Alba Iulia şi Mureş

Irineu Bistriţeanul, Arhiepiscop Ortodox de Alba Iulia şi Mureş

b-40-bor

“Din nou vă spun, este mai uşor pentru o cămilă să treacă prin urechea acului decât pentru un om bogat să intre în împărăţia lui Dumnezeu.” (Matei 19:24)

În parcarea unui hotel din Iaşi.

În parcarea unui hotel din Iaşi. Foto: Silviu Zaharia

Vincenţiu Ploieşteanu Volkswagen Phaeton 2

Vincenţiu Ploieşteanu Volkswagen Phaeton 2

 

Audi AB-09-BOR

Audi AB-09-BOR

 

PF Ioachim, cu limuzina la un priveghi. Sătenii s-au revoltat!

Un episcop din Moldova a venit cu limuzina la o înmormântare. Sătenii sunt revoltați: „Noi nu avem nici ce mânca. Aici trebuia să vină cu bicicleta!”

Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a fost alungat de localnicii din satul Cernu după ce a venit la o înmormântare cu un automobil de lux Audi A8. Sătenii, care erau supăraţi pe episcop pentru că vrea să le schimbe preotul, l-au acuzat pe Ioan Băcăuanul că ia şpăgi şi îi sfidează cu luxul pe care îl afişează.

Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a fost nevoit să plece de la o înmormântare, după ce a fost huiduit de oameni. Motivul supărării sătenilor din Cernu a pornit de la „îndrăzneala” episcopului de a veni la tristul eveniment cu o limuzină Audi A8, scrie presa locală.

Mai mult, localnicii susţin că Preasfinţitul ar fi avut un motiv ascuns atunci când a venit să slujească la căpătâiul femeii decedate. Oamenii cred că, de fapt, acesta ar fi vrut să anunţe comunitatea că Irinel Andronache, preot la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Cernu de 13 ani, va fi înlocuit cu un altul.

„De când a venit în satul nostru, nu a ştiut decât să muncească. El a refăcut biserica şi la orice oră aveam nevoie de el, preotul era prezent”, a povestit un sătean. „Este preotul nostru şi nu va pleca niciodată de aici. Noi nu îl lăsăm să ne părăsească. Nu primim pe nimeni în loc!”, a adăugat altcineva.

În plus, preotul Andronache spune că nu a primit nici el nicio explicaţie legată de această decizie a superiorilor săi: „Nu mi s-a adus la cunoştinţă motivul pentru care trebuie să părăsesc această biserică. Nu există niciun argument pentru decizia înmânată de Arhiepiscopie. Vreau să ştiu şi eu motivul pentru care trebuie să plec, cu ce am deranjat”.

Toate aceste motive au făcut ca apariţia Preasfinţitului în mijlocul sătenilor, cu un automobil de lux, să stârnească o adevărată „revoltă”.

„Noi nu avem nici ce mânca, suntem nişte oameni săraci. De unde are Ioachim atâţia bani pentru o asemenea maşină? Ia şpăgi!”, l-a acuzat o localnică în vârstă de 68 de ani.

„Noi suntem necăjiţi. Aici trebuia să vină cu bicicleta”, a adăugat o altă femeie.

Potrivit sursei citate, pe lângă maşinile de lux înmatriculate pe Arhiepiscopie, Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul mai deţine în particular un Jeep Dodge, un Volkswagen Transporter şi un Citroen Xantia.

Comentarii