Patriarhul Daniel Trafalete: nervos, senil, neinteresat și amenințător. [VIDEO]

Reporterii se apropie de el și nici n-apucă să-l întrebe ceva, iar P.F. Daniel răspunde: ”Nu dăm, nu dăm!”

Evident că voi nu dați, voi știți doar să luați. ~ OFCR

adevarul.ro scrie:

Patriarhul Daniel pare că nu-şi mai amintește faptul că a sfinţit studiourile Trinitas cu un trafalet, deşi imaginea a făcut furori pe internet, ba chiar a ajuns şi în presa străină. Vizibil deranjat de întrebările profane ale reporterilor, Patriarhul Daniel a spus, senin, că nu-l interesează criticile.

Marţi, Patriarhul Daniel a luat parte la şedinţa solemnă a Senatului, care a sărbătorit 150 de ani de la înfiinţare. Acolo au fost prezenţi şi reporterii Prima TV, care l-au întrebat, decent, de când se foloseşte trafaletul la sfinţiri.

patriarhul-daniel-trafalete-nervos-senil-neinteresat

Preafericitul s-a arătat amnezic. „Care trafalet? Era un trafalet… Nu ştim noi. Nu ştiu despre ce e vorba“, a răspuns Patriarhul, căruia i s-a reamintit că, în urmă cu câteva zile a sfinţit sediul Trinitas. „Noi am sfinţit sediul, dar nu ieri. Nu sunteţi informaţi. Deci nu ne interesează trecutul. Noi vorbim numai de astăzi. Nu ne interesează dacă ne critică sau nu. Noi nu avem timp să citim reacţii. Noi ne angajăm în acţiuni, nu în reacţiuni“, a adăugat capul BOR.

Chiar dacă de trafalet uitase complet, Preafericitul şi-a amintit, totuşi, că a folosit busuioc la sfinţire. „Ba da, cu busuioc s-a sfinţit, dar nu aţi văzut dvs slujba care s-a ţinut. Nu ne interesează trafaletul“, a spus Patriarhul Daniel.

În final, Patriarhul s-a răstit la reporteri. „Nu am venit pentru provocările dvs. Vă rugăm să terminaţi!“, a spus Preafericitul, care nu-şi aminteşte nimic de nicio poză în care apare binecuvântând, cu trafaletul, câteva plasme. „Nu ştim cine le-a pus acolo“, a mai spus Preafericitul.

[Poate spiridușii le-au pus acolo. Poate au și ei acces pe saitul patriarhiei. 🙂 ]

Galeria foto de la sfinţirea noilor studiouri ale Trinitas TV şi Radio Trinitas, în care îl putem vedea pe Patriarhul Daniel îndeplinindu-şi serviciul religios cu ajutorul unui trafalet îmbibat în apă sfinţită, au fost date publicităţii chiar de centrul de presă „Basilica“, aflat în subordinea BOR.

Apoi, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Constantin Stoica, a explicat că numai „neiniţiaţii“ au văzut un trafalet, acolo unde preoţii au văzut, de fapt, o simplă „tijă“. „Nu este trafalet. Trafalet este pentru cei neiniţiaţi care habar nu au ce înseamnă o slujbă de sfinţire. Este o tijă de aproximatin doi metri, care are un capăt îndoit asemenea unei crose şi este folosită pentru a se putea unge cu untdelemn sfinţit pereţii încăperii respective“, a explicat părintele Stoica.

Subiectul a ajuns şi în presa de peste hotare. BBC consemnează noua ispravă a mai-marilor Bisericii Ortodoxe Române, care au fost luaţi peste picior de comunitatea online. „Ceremonia nu a trecut neobservată pentru presa din România şi pentru comentatori, astfel că au început să circule pe internet tot felul de trucaje ale fotografiilor cu trafaletul“, scriu cei de la BBC.

Postul de radio Trinitas a fost înfiinţat în anul 1996, din iniţiativa şi cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în perioada respectivă Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

Sfântul trafalet

Aşa cum Mântuitorul a făcut din apă… vin… biserica ortodoxă a transformat peste noapte TRAFALETUL într-o… “tijă lungă folosită de preoţi pentru sfinţire”. Este explicaţia incredibilă pe care mai marii bisericii au născocit-o, după ce imaginile cu patriarhul Daniel care a binecuvântat studiourile Trinitas, cu un obiect folosit de zugravi, au făcut furori pe internet… Surprins astăzi de reporterii Ştirilor Prima TV, preafericitul s-a arătat… amnezic! Spune că nu-şi mai aminteşte ce fel de instrumente a folosit la sfinţire.

Dai un ban, dar cumperi ceva frumos.

Preafericitul Daniel nu știe că e filmat cu camera ascunsă și face următoarea declarație: “590.000 de euro, 3 hectare, 4-5 case, la lac. Deci un hectar din trei este numai în locație cu apă pentru pescuit. Cu podețe, cu… Adică, ce să vă spun? Foarte frumos! Dai un ban, dar cumperi ceva frumos.

Comentarii