Înalt Prea Sfinţiţii ortodocși trăiesc în lux și depravare în timp ce țara moare de foame

Patriarhul Daniel poartă haine şi cruci de 25.000 de lei

Obrazul subţire cu cheltuială se ţine, spune o vorbă veche românească, ce se aplică şi în cazul arhiepiscopilor din România. Veşmintele preoţeşti sau crucile, însemne ale rangului bisericesc, pot ajunge şi până la 14.000 de lei. O simplă privire la straiele arhiepiscopilor din România arată rangul acestora. Cruci de 14.000 de lei, engolpioane care se vând, la magazinele bisericeşti, cu preţuri care pot ajunge până la 10.000 de lei, sau straiele care costă între 1.200 de lei şi 3.700 de lei- toate acestea se regăsesc în veşmintele preoţeşti.

Aur, numai aur. Peste tot aur.

Aur, numai aur. Peste tot aur.

Patriarhul Daniel are cruce de 14.000 de lei

Cele doua engolpioane cu Mântuitorul şi Maica Domnului de la gâtul înaltului prelat şi crucea stavrofor (pectorală) sunt obiecte din argint, placate cu aur, care valorează peste 14.000 de lei. Engolpioanele, de 10.000 de lei, sunt nişte insigne arhiereşti de forma unei iconiţe-medalion şi îl înfăţişează pe Mântuitor sau pe Maica Domnului. Veşmintele preoţeşti se vând, în magazinele de profil, cu preţuri cuprinse între 1.200 de lei (cele mai simple) şi 3.700 de lei (cele brodate).

Preafericitul Daniel și crucile de aur

Preafericitul Daniel și crucile de aur

Patriarhul Daniel, Preafericit cu aur şi lux la întâlnirea de 40 de ani cu colegii de liceu

Absolvent al colegiului din Lugoj, Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, s-a reîntâlnit cu colegii. În timp ce foştii lui colegi de liceu se tem pentru pensii scăzute, Patriarhul a coborât dintr-o limuzină de lux, Volkswagen Phaeton, în valoare de  100.000 de euro.

Volkswagen Phaeton, limuzina Patriarhului Daniel de 100.000 de euro

Volkswagen Phaeton, limuzina Patriarhului Daniel de 100.000 de euro

reportaj-de-investigatie-sa-fie-primit-1

Veșmintele de lux ale preasfinților ortodocși

Costa de la 3.000 la 6.500 de euro. Cam aici se inalta si pretul unui ansamblu de gala pentru un patriarh ortodox. 2.000 de euro partea textila, inca 1.000 mitra, alta mie podoabele si, de fapt cerul e limita. Pentru mitropolit, vesmantul de praznic e cam 1.500, mitra 800, podoabe 500. La nivel de episcop, facem totalul pe la 2.500 de euro.

 

 

Veșminte preoțești cu cristale Swarovski

Firmele care realizează veşminte preoteşti încercă să ţină pasul cu moda şi realizează piese din ce în ce mai moderne. Acum, preoţii îşi pot achiziţionat veşminte cu pietre Swarovski. Astfel de veşminte pot ajunge să coste în jur de 2000 de lei, în condiţiile în care unele care nu au aplicate astfel de pietre au un preţ care începe de la 650 de lei. pietra-swarovski

Haină de preot cu pietre Swarovski

Haină de preot cu pietre Swarovski

Arhiepiscopul Craiovei are strai brodat cu fir de aur

Veşmântul preoţesc purtat la ceremoniile religioase de arhiepiscopul Craiovei, ÎPS Irineu, se ridică până la 4.000 de lei, fiind brodat cu fir metalic de aur. Cele două engolpioane sunt şi ele din argint aurit şi pietre semipreţioase.

ÎPS Irineu are strai brodat cu fir de aur

ÎPS Irineu are strai brodat cu fir de aur

 

ÎPS Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos, are veșmânt brodat cu fir de aur

Veşmântul ÎPS Casian este şi el brodat cu fir de aur, preţul lui depăşind 4.000 de lei, la care se adaugă epitrahilul brodat (peste 700 de lei). Şi ÎPS Casian are o cruce pectoral şi un engolpion din argint aurit şi pietre semipreţioase.

ÎPS Casian poartă crucea şi engolpionul aurit

ÎPS Casian poartă crucea şi engolpionul aurit

 

Daniel Întâi cel Ipocrit

Bogăţia păstrată în mod pătimaş aduce o mulţime de rele: certuri în familie, bătăi între rude şi chiar ucideri; şi tot lăcomia mare după lucrurile materiale şi după bani duce la războaie de cotropire din dorinţa de a stăpâni peste alţii şi de a le lua bunurilor lor. Criza economică şi financiară pe care o traversăm acum este rezultatul lăcomiei de bani a băncilor, a sistemului financiar, a corporaţiilor transnaţionale. Toate aceste forme de lăcomie stau la baza crizei economice şi financiare, pentru că lăcomia nemăsurată a unora devine lipsa dureroasă a altora. Patima lăcomiei după averi creează dezechilibre şi nedreptate în societate”, a spus Preafericirea Sa, chiar pe saitul oficial al Patriarhiei.

Preafericitul Daniel: Dai un ban, dar cumperi ceva frumos!

Preafericitul Daniel nu știe că e filmat cu camera ascunsă și face următoarea declarație: “590.000 de euro, 3 hectare, 4-5 case, la lac. Deci un hectar din trei este numai în locație cu apă pentru pescuit. Cu podețe, cu… Adică, ce să vă spun? Foarte frumos! Dai un ban, dar cumperi ceva frumos.”

 

 

E senil? Sau ne sfidează?

Preafericitul s-a arătat amnezic. „Care trafalet? Era un trafalet… Nu ştim noi. Nu ştiu eu despre ce e vorba“, a răspuns Patriarhul, căruia i s-a reamintit că, în urmă cu câteva zile a sfinţit sediul Trinitas.”. 🙂

Păi e bine domnu’ Preafericit? Țara moare de foame și voi vă scăldați în aur?

Haine cusute cu fir de aur împodobite cu pietre Swarovski. Aur pe biserici. Aur în biserici. Cruci și toiege de aur. Mașini de lux. Case de lux. Nimic nu e destul pentru preafericirea voastră? Nu știu dacă e bine, domnu’ Preafericit. Ați mințit enoriașii, le-ați spus că sunteți în slujba Domnului. Care domn, Preafericitule? Mă tem că noi v-am făcut preafericit. Nu știu dacă-i bine, domnul Preafericit.

Înalt Preafericiți, îmbuibați de aur

Înalt Preafericiți, îmbuibați de aur

 

Îndrăznesc să le dedic și o melodie. 😉

Comentarii