Preoții BOR fac afaceri cu moartea

La Navodari, preotii nu mai tin slujbe in capele private din cauza banilor.

Un alt monopol impus de BOR la biserica Sf. Cuvioasa Paraschieva din Năvodari. Pe ușă este lipit un anunț care ii înștiințează pe enoriași ca morții privegheați la casele mortuare private vor rămâne fără slujba religioasa. Administratorul bisericii, doamna Geta, ne confirma ca decizia a intrat în vigoare de la 1 ianuarie.

Când au văzut dispoziția data de protoierie, enoriașii și-au făcut cruce cu doua mâini. Cu alte cuvinte, decedatul poate fi depus doar acasă sau în capela bisericii.

Noua dispoziție s-a aplicat în toate cele 3 parohii din Năvodari. Inițiatorul este protoiereul regional. De la 1 ianuarie nu vor mai fi făcute înmormântări decât din casele credincioșilor care vor pleca și din capelele sfințite. Aceasta hotărâre a fost aprobata verbal și de permanenta consiliului eparhial și se bazează pe învățătura BOR și pe regulamentul BOR.

Un business care ucide firmele private. Mai ca e clar sunt bani la mijloc. In bugetul bisericii, fiecare mort care sta în capela înseamnă bani.

Privații arata cu degetul spre preoți și spun ca biserica vrea sa acapareze toate rânduielile funerare. Dovada și mărinimia de care a dat dovada administratorul bisericii Sfânta Paraschieva când ne-a prezentat din proprie inițiativă serviciile avantajoase pe care parohia le pune la dispoziție.

Protoieria Năvodari e singura din țară care a dat [oficial] aceasta dispoziție.

 

Comentarii